foss_banner

Ejbre

Linux magazin

Politika privatnosti

Ova politika privatnosti je sastavljena tako da bolje obavesti one koji se bave pitanjima kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom. Korišćenjem ovog sajta prihvatate i politiku privatnosti. Naša vebsajt adresa je https://ejbre.com.

Koje lične podatke prikupljamo od posetioca bloga?

Ime, e-mail adresu i IP adresu korisnika. U svakom slučaju, naš sajt možete posetiti i anonimno.

Kada sakupljamo lične informacije?

Mi prikupljamo podatke od vas kada ostavite komentar na našem sajtu (e-mail, ime i IP adresu) ili posetite naš sajt (IP adresu).

Komentari

Kada posetioci ostave komentar na našem sajtu mi skupljamo informacije tražene u obrascu za komentare, takođe i IP adresu korisnika i agent string korisnika brauzera koji nam pomaže za otkrivanje štetnih podataka.

Takođe, koristimo servis Akismet za zaštitu od nepoželjnih komentara koji ima svoju politiku privatnosti. Podaci koje sakupljamo su IP adresa, korisnički agent, referentni URL i druge informacije koje direktno pruža komentator kao što su ime, korisničko ime, e-pošta i sam komentar.

Anonimni stringovi stvoreni od vaše e-mail adrese (koji se zovu heš) mogu biti prosleđeni servisu Gravatar zbog pregleda korišćenja. Servis Gravatar ima svoju politiku privatnosti koju možete pogledati ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja komentara, Vaša slika profila koju ste vezali za Vaš Gravatar nalog će biti vidljiva na našem sajtu.

Poseta našem sajtu

Prilikom posete našem sajtu snima se vaša IP adresa od strane dva servisa: Google Analytics i WordPress dodatka koji je zadružen za bezbednost sajta. Google Analytics će vaše podatke izbrisati iz baze u roku od 38 meseci. Vaša IP adresa se beleži kako bi se proverila zlonamerna aktivnost i sajt zaštitio od određenih vrsta napada. Primeri provere uslova prilikom prijavljivanja uključuju pokušaj prijavljivanja, odjavljivanje, zahteve za sumnjivim URL-ovima, promene sadržaja sajta i ažuriranje lozinke. Ove informacije se čuvaju 4 dana.

Kontakt forma

Kada nam pošaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na našem sajtu, čuvaju se samo vaši podaci koje unesete u kontakt formu: ime i e-mail adresa.

Kako koristimo Vaše podatke?

Sve informacije koje sakupljamo od vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

  • Da personalizujmo vaše iskustvo na sajtu (vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na vaše individualne potrebe)
  • Da poboljšamo našu veb stranicu (mi se stalno trudimo da poboljšamo ponude naših veb stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od vas)
  • Za sprovođenje takmičenja, promocija, istraživanja i drugih sličnih funkcija na sajtu
  • Za deljenje našim partnerima trećih strana tako da vam oni mogu poslati ponude za dobra i usluge koje bi Vas mogle zanimati
  • Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu blogu)
  • Za slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vašu porudžbinu, pored primanja povremenih vesti kompanija, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd.

Kako štitimo Vaše informacije?

Mi samo pružamo članke i informacije. Nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica. Koristimo redovno skeniranje od malvera.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Otkrivanje informacija trećim stranama

Mi ne prodajemo, ne trgujemo i ni na koji način ne šaljemo trećim stranama vaše lične informacije, osim ako ne pružimo unapred obaveštenje korisnicima. Ovo ne uključuje partnera za veb hosting i druge partnere koji pomažu u radu našeg veb sajta, vođenju našeg poslovanja ili pružanju usluga našim korisnicima, sve dok se te strane slažu da ove informacije budu poverljive. Takođe možemo objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje naših politika na polju ili zaštiti naših ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

Linkovi trećih strana

Povremeno, po našem nahođenju, možemo da uključimo ili ponudimo proizvode i usluge nezavisnih proizvođača na našoj veb lokaciji. Ove treće strane imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga nemamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih sajtova. Mi želimo zaštititi integritet našeg sajta.

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti

Politika privatnosti našeg sajta je u potpunosti saglasna sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i svim njegovim odredbama i dopunama.